1-روند قانونی درخواست طلاق در صورتی که زوجه باردار باشد| طلاق در صورت باردار بودن زن
دادگاه صالح در بررسی طلاق زوج و زوجه در شرایطی که زوجه باردار باشد تمام تلاش خود را مبنی بر اصلاح این رابطه به جای طلاق انجام می دهد و در آخر در صورتی که نتیجه ای حاصل نشد و هر دو آنها یعنی زوج و زوجه طلاق و جدایی را تنها راه حل خود دانستند در این صورت با یکدیگر توافق کرده و دعوایی را تحت عنوان طلاق توافقی به دادگاه صالح ارائه می کنند.
اگر درخواست طلاق تنها از سوی یکی از آن دو باشد و تنها یکی از آن دو طلاق را به عنوان راه حل نهایی در نظر بگیرد شرایط متفاوت است به نحوی که اگر این شخص زوج باشد ابتدا باید مطابق تشریفات خاصی عمل کند و تمام حقوق زوجه را تأمین نماید اگر این شخص زوجه باشد باید اثبات کند که در عسر و حرج است و شرایط زندگی برای او با سختی و مشقت همراه است و یا اینکه اثبات کند زوج نسبت به شروط ضمن عقد تخلف انجام داده است.
در صورت درخواست طلاق توافقی از سوی زوج و زوجه در حالی که زوجه باردار باشد باید درباره شرایط نگهداری آن فرزند و همچنین نفقه زن باردار توافق صورت بگیرد همچنین در خصوص هزینه های وضع حمل باید به این نکته اشاره کرد که تمام هزینه ها بر عهده پدر آن فرزند می باشد.
3-حضانت فرزند| طلاق در صورت باردار بودن زن
در خصوص حضانت آن فرزند باید به قانون حمایت از خانواده رجوع کرد رجوع کرد در این قانون بیان شده است که حضانت فرزند تا ۷ سالگی با مادر است و تأمین هزینه های آن فرزند در این مدت با پدر می باشد توجه کنید که استثنایی در این قانون قابل فرض می باشد اینکه مادر حضانت فرزند را در فرایند طلاق توافقی به پدر اعطا کرده باشد و فرض دیگری نیز قابل تصور است اینکه پدر فرزند بعد از تولد او از دنیا برود و یا اینکه مفقود شود در این صورت جد پدری ولایت قهری خواهد داشت و همچنین پرداخت نفقه آن فرزند بر عهده جد پدری می باشد.
4-عده زن| طلاق در صورت باردار بودن زن
زن بعد از طلاق از همسر خود باید عده نگه دارد معنای واژه عده در اصطلاحات حقوقی به این شرح است که زن بعد از فوت همسر خود یا طلاق از همسر خود مدتی نمیتواند مجدداً ازدواج کند سه گروه از زنان میتوانند بدون رعایت عده بعد از طلاق مجدداً ازدواج کند گروه اول زنان یائسه و گروه دوم زنانی هستند که هنوز ۹ سال آنها تمام نشده است و گروه سوم زنانی هستند که شوهرانشان با آنها نزدیکی نکرده اند. در خصوص عده زن باردار این اتفاق نظر وجود دارد که زن باید تا زمان وضع حمل خود برای ازدواج مجدد صبر کند.
بررسی مواد قانونی در خصوص عده
در خصوص موضوع مورد بحث می توان به مواد قانون نیز رجوع کرد به طور مثال ماده ۱۱۵۴ قانون مدنی که از این قرار است: (عده وفات چه در دائم چه در منقطع در هر حال چهارماه و ده روز است مگر اینکه زن حامل باشد که در این صورت عده وفات تا وضع حمل است مشروط بر اینکه فاصله بین فوت شوهر و وضع حمل از چهارماه و ده روز بیشتر باشد و الا مدت عده همان ۴ ماه و ۱۰ روز خواهد بود.) همچنین در متن ماده ۱۱۵۳ قانون مدنی آمده است که (عده طلاق و فسخ نکاح و بذل مدت و انقضا آن در مورد زن حامله تا وضع حمل است).
برای دریافت مشاوره حقوقی در زمینه طلاق و مهریه می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
منبع : طلاق در صورت باردار بودن زن
:: برچسبها:
طلاق در صورت باردار بودن زن ,
:: بازدید از این مطلب : 830
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0